Je bent wat je eet!
Posted on 3 september 2013 in Voeding

Je bent wat je eet!

Heel vaak wordt gezegd dat voeding geen directe resultaten op de huid heeft, maar ik denk er toch iets anders over.

Al eerder heb ik u vertelt over de gunstige invloeden van fruit en groeten sappen. Maar  gezonde voeding kan ook een goede huid brengen en dat kun je zien. Natuurlijk is het zo, dat in onze branche de behandelingen die wij doen niet in een keer echt zichtbaar zijn, maar als u zich de tijd en de rust gunt zult u zien dat dit echt mogelijk is.

Goede voeding is eigenlijk een lust! We hebben zoveel vers aanbod in de winkels dat we eigenlijk geen gebruik hoeven te maken van fastfood. Met een klein beetje moeite tovert u heerlijk en  vers een gezonde maaltijd. De elementaire stoffen in vers voedsel zijn van groot belang voor ons lichaam maar ook zeker voor onze huid. Een kok als Jamie, schrijft al heerlijke eerlijke gerechten die je in slechts 15 minuten kunt maken. Dit is net zolang als het opwarmen van een kant en klaar maaltijd waarin allerlei “ballast” stoffen zitten die door ons lichaam niet als prettig worden ervaren. Wist u dat in onze meest gedegenereerde cel  niet alleen maar vet, maar ook afvalstoffen worden opgeslagen?

Dus; Eet zo zuiver mogelijk en kies voor uw lichaam en huid. U zult er van smullen en de huid zal gaan stralen! Elke maand zal ik u een recept geven waarbij we eten om energie te krijgen,  en de stoffen die goed zijn voor de huid zal ik  telkens benoemen.  Het leuke is dat vaak in crèmes deze stoffen zijn terug te vinden. Zo heeft b.v. Thalgo als basis altijd algen als werkstof in de producten zitten. Algen zijn stoffen die een enorme hoeveelheid aan vitamines, mineralen en sporen elementen bezitten en die door ons lichaam als eigenstoffen worden gezien. Daarnaast hebben ze een sterk reinigende werking tot in de kern van de cel. Dus zeewieren eten en smeren is een goede optie voor een gezond lichaam en een mooie huid. Van zeewieren wordt ook wel gezegd dat ze werken tegen kanker. Zeewieren kunnen altijd gebruikt worden in salades en goed te combineren met uien, maar ook roerbakken met ei is heerlijk! Dit is een simpele vorm om zeewier te eten. De zeewieren zijn vaak verkrijgbaar bij de gespecialiseerde groentezaken en viszaken. Eet u smakelijk,  mooi en gezond!

 

Tags:

Comments are closed.