Is je huid klaar voor de herfst?
Posted on 19 september 2016 in Botox

Is je huid klaar voor de herfst?

Als we van seizoenen wisselen, is dit ook aan de huid te merken. In de zomer zijn we vaak buiten en genieten we van de zon, maar in de winter zijn we juist veel binnen en is de lucht vaak droog door b.v. de verwarming. Ook andere factoren, zoals b.v. airco hebben invloed op de huid. Dus het is belangrijk dat we onze huid elke keer goed verzorgen. Voor elk seizoen een andere creme of serum. Af en toe aanvullen met een masker, en…….Bezoek eens een schoonheidsspecialiste.

De huid heeft door de zon een flinke opdonder gehad en je huid moet daarbij ook nog eens omschakelen naar een lagere luchtvochtigheid (de verwarming gaat weer aan). Er is een verminderde talgproductie en een vermindering van lipiden. Het gevolg is een droge, eventueel wat schilferige en zelfs onrustige huid. Gelukkig is dit over het algemeen goed op te lossen door wat vaker te smeren en eventueel een wat vettere crème te gebruiken dan in de zomer.

Tip: Na het douchen of badderen moet je direct smeren; doe dit bij voorkeur als je huid nog vochtig aanvoelt.

Start met een serum om het vocht en vet tekort aan te vullen en gebruik dan de crème naar keuze.

 Egaliseren

Een droge huid is nu vermoedelijk niet je enige probleem. Als je in de spiegel kijkt zie je waarschijnlijk een doffe huid door de opstapeling van dode huidcellen en eventueel ook nog een aantal vervelende pigmentvlekken. Als het bruin verdwijnt blijft er dikwijls een huid over die er heel wat minder egaal en stralend uitziet dan op de vakantiefoto’s.

Er zijn heel wat mogelijkheden om de huid te gaan egaliseren. Een mooie techniek om de huid weer egaal te krijgen is een micro-dermabrasie behandeling.

Deze wordt aangeboden door erkende schoonheidsspecialistes en je ziet vaak direct het verschil. Niet alleen verdwijnen de opgestapelde dode huidcellen, maar de pigmentvlekjes worden vaak iets lichter en de huid wordt egaler. Ook zal de huid veel beter de werkstoffen van serums en crèmes opnemen.

Ook als je de afgelopen zomer goed hebt gesmeerd dan is de kans toch aanwezig dat je zon- schade opgelopen hebt; de “vrije radicalen” die in de zomer geproduceerd zijn hebben cellen, DNA en andere structuren (collageen en elastine) in de huid beschadigd. Bovendien is de voorraad van bepaalde antioxidanten zo vlak na de zomer behoorlijk uitgeput, heeft de barrièrefunctie van je huid flink te lijden gehad en is je immuunsysteem wat minder efficiënt. De herfst is dan ook hèt moment om je huid een flinke boost te geven. Van stoffen als vitamine C is door middel van wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat ze echt werken tegen bestaande zon schade. Ook vocht vasthoudende stoffen zoals collageen en Hyaluronzuur zijn in de herfst een zeer goede keuze.

sliderhoofdpagina10

Als tip zou ik graag willen zeggen; Bezoek eens een schoonheidsspecialiste en gebruik serums en cremes met hoogwaardige werkstoffen, die zo natuur zuiver mogelijk zijn.

Je zult zien dat je huid gaat stralen!

Comments are closed.