Verschillende wijze van ontharen bij overbeharing
Posted on 31 juli 2013 in Definitief ontharen
Verschillende wijze van ontharen bij overbeharing

Cosmetische overbeharing

Onder cosmetische overbeharing verstaan wij voornamelijk normale haargroei. Het is toch heerlijk om je oksels of bikinilijn niet te hoeven scheren of harsen zodra je met je bikini aan op het strand wilt liggen. Om die reden besluiten veel mensen tot duurzaam ontharen. Op latere leeftijd kan een “snor” of wat “baardhaar” ontstaan bij vrouwen. Een normaal verschijnsel dat echter geen probleem hoeft te zijn.

Hirsutisme

Bij hirsutisme ontwikkelt de haargroei bij de vrouw zich volgens een mannelijk model. Een vrouw krijgt dan veel haar op plaatsen waar normaal alleen donshaar voorkomt. Bijvoorbeeld op de bovenlip, wangen, kin, hals, rond de tepels, op de borst, de rug, de buik en in de liesstreek. Hirsutisme kan o.a. ontstaan door een afwijkende hormoonhuishouding en bijvoorbeeld medicijngebruik. Als overbeharing gepaard gaat met andere klachten die wijzen op een hormonale invloed, is een bezoek aan de huisarts gewenst. Deze zal u dan doorverwijzen naar een specialist

Hypertrichose

Hypertrichose is overmatige haargroei op plaatsen waar van nature al haargroei bestaat. Dit kan zowel voorkomen bij mannen als vrouwen en is vaak een erfelijkheidskwestie. De verschillende onthaarmethodes kunnen de oorzaak van hirsutisme en hypertrichose helaas niet genezen

Welke methode? Scheren

Eenvoudig (behalve op plaatsen waar je zelf moeilijk bij kunt), niet duur en pijnloos. Nadeel is de snelle hergroei van haren en de kans op irritaties en ingegroeide haren.

Brazilian?

De producten van Thalgo zijn niet alleen goed voor je gezicht, maar enkele zijn perfect voor de cool down na het harsen of scheren. Om direct een geharst gebied te kalmeren gebruik je de Biodepyl. Heb je ingegroeide haren, scrub dan dagelijks met de Descomask bodyscrub.

Harsen

Voor grote oppervlakten een goede methode. De haren blijven gemiddeld 4 weken of langer weg. Het is wel pijnlijk én de kans op ingroeiende haren of ontstekingen van de haarzakjes kunnen blijven bestaan. Over het algemeen kun je deze methode het beste laten doen bij een huidverzorgingspecialiste. Zij heeft hier veel ervaring mee, zij kan overal makkelijk bij en heeft hiervoor de juiste middelen. Ook kan zij ingegroeide haren behandelen.

Epileren

Met pincet: geeft een goed uiterlijk, het haar is tenslotte helemaal weg. Deze methode is pijnlijk, tijdrovend en daarom op grote oppervlakten eigenlijk niet te doen. Wel zeer geschikt voor bijvoorbeeld de wenkbrauwen of een enkele haar op bovenlip en kin.

Crème

Met ontharingscrèmes worden de haartjes chemisch “weggebrand” tot op de huid. Helaas is dit ook een tijdelijke oplossing. Probeer deze methode eerst uit op een klein huidgebiedje om te kijken of je er niet overgevoelig voor bent.

Pukkeltjes en ingegroeide haren!

Na het gebruik van een tijdelijke onthaarmethode is de kans groot op pukkeltjes. Vaak zijn dit ingegroeide haren. Deze ontstaan doordat huid “groeit” over het haarzakje waar zojuist het haar uit is verwijderd (harsen) of waar het haar heel kort is afgeschoren. Je kunt dit proberen te voorkomen door de dag na het scheren (vanzelfsprekend met zeer scherp mesje) te scrubben en dit daarna twee keer per week te herhalen. Na harsen 1 keer per week (begin een week na het harsen).

IPL Intense Pulsed Light : Definitief ontharen

Het zichtbare licht uit de flitslamp wordt via een glasprisma (1 x 5 cm groot) naar de te behandelen plek geleid. Haar bevat pigment (melanine) dat het licht absorbeert en omzet in warmte. Deze warmte wordt vervolgens via het haar naar het haarzakje gevoerd. Dit haarzakje wordt behandeld waardoor er geen nieuw haar meer kan groeien. Klik hier voor meer info.

Tags: , ,

Comments are closed.