Waarom moeten we onze huid behandelen?
Posted on 3 september 2013 in Behandelingen, Onze huid, schoonheidsspecialiste

Waarom moeten we onze huid behandelen? De huid is uniek! En onvervangbaar! Als we mensen vragen wat de huid voor hen doet, zullen ze zeggen dat de huid belangrijk is en dat een mooie huid een visite kaartje is. En dat een mooie gave huid eigenlijk een wens van  iedereen is. Een mooie huid en een goed gevoel, wat direct een gevolg van een mooie huid is, zorgt ervoor dat we ons  zelfverzekerd en lekker  in  ons vel voelen. Dit weet iedereen en de reclames op TV en radio spelen hier gretig op in. Toch is de huid het meest onderschatte gedeelte van het lichaam en geven we slechts weinig uit om een goede huid te krijgen of te behouden. De huid is onvervangbaar en eigenlijk zouden we er zeer zuinig op moeten zijn.

Hoe vaak ik onder mijn vrienden en kennissen zie dat ze hun huid verwaarlozen is ongekend. Men vindt het niet nodig om de huid te verzorgen zoals een specialiste dit verteld. Immers de reclame verteld hen dat het voldoende is om de producten van hun te gebruiken. En daarmee is de toon ook direct gezet. Wat kan een specialiste bieden dat de reclame niet kan bieden, en waarom is een peeling of een massage belangrijk, als we toch een huidje kunnen hebben voor slechts € 10,00 van een filmster? Als we echt de helft van ons gezicht zouden behandelen en de andere helft niet, dan zouden we een echt wetenschappelijk onderzoek kunnen starten. Maar omdat we onze huid en met name onze gezichtshuid niet door tweeën willen delen zal dit niet gebeuren. Er is dus relatief weinig onderzoek naar conditie en verbetering als het hierom gaat. Als we echter mensen, die wel consequent een specialiste bezoekt, vragen  zal zij altijd zeggen dat haar huid er beter op is geworden. Daar ligt dan eigenlijk ook het bewijs dat de huid verzorgen en goed laten verzorgen wel degelijk een bijdrage  kan zijn om een mooie huid te krijgen of om te behouden. De resultaten die ik in een jaar kan krijgen met goede behandelingen is geweldig. Als ik mensen weer vertel hoe hun huid was toen ze voor het eerst in de praktijk kwamen, zeiden ze bijna allemaal oh, ja, dat was ik vergeten.  Een zeer belangrijk onderdeel van de behandeling is een goede huidanalyse. Als men niet goed kan vertellen wat de huid mankeert of waar de kleine oneffenheden zijn, dan zal een huid ook daad werkelijk niet  doen wat het verwacht. Ik vindt het een van de belangrijkste onderdelen van de behandeling; het analyseren van de huid. Mijn stagiaires worden dan ook geacht om altijd een analyse te maken van de huid van een klant, zodat zij bewust wordt van de noodzaak hiervan.

Tegenwoordig zijn er zelfs apparaten die de huid kunnen testen op vocht en op andere zaken. Maar er gaat naar mijn mening niets boven de techniek van een specialiste. Zij heeft geleerd hoe belangrijk het is om dit elke keer opnieuw te doen. Simpelweg met haar handen en ogen.

De keuze van de producten waar een specialiste mee werkt is niet zo maar. Zij baseert haar keuze veelal op de zuiverheid, kwaliteit en een hoog  gehalte aan werkstoffen en de filosofie die bij haar past. Je vindt niet snel een specialiste die gebruik maakt van relatief goedkope producten die men in de grote huidwarenhuizen kunt vinden. Simpelweg omdat zij niet kan werken met deze producten. U ziet er fantastisch uit in uw dure merkjurk, maar ik weet zeker dat u met een mooie huid en een jurkje van een goedkoper warenhuis,  er beter uitziet en dat u zich meer zelfverzekerd voelt.

Comments are closed.